Protein,Karbonhidrat ve Yağların Yapı taşı şu şekildedir. Karbonhidrat Yapı Taşı -> Glikoz Yağların Yapı Taşı -> 3 yağ asidi + Gliserol Proteinin Yapı Taşı -> Aminoasit
Devamını Oku
Protein,Karbonhidrat ve Yağların Yapı taşı şu şekildedir. Karbonhidrat Yapı Taşı -> Glikoz Yağların Yapı Taşı -> 3 yağ asidi + Gliserol Proteinin Yapı Taşı -> Aminoasit
Devamını OkuFotosentez ve Solunumun Amacı Aynı mıdır Açıklayınız Fotosentez ve solunumun amacı aynıdır. Ancak sadece Fotosentez bitki hücrelerinde meydana gelirken solunum tüm insan ve hayvanlarda görülmektedir. Solunum ve Fotosentez’in amacı canlının yaşamak için ihtiyaç duyduğu oksijeni vücuda almak ve kirli havayı da vücudun dışına atarak canlı yaşamını sağlamaktır.
Devamını OkuHücre İçi Solunum Fiziksel mi Kimyasal mı Hücre İçi Solunum Kimyasal Değişim mi Fiziksel Değişim midir Hücre içi solunum Kimyasaldır. Çünkü hücre içi solunum olarak adlandırdığımız şey hücre içinde yaşamsal faaliyetlerin devam edebilmesi için hücrenin ihtiyaç duymuş olduğu enerjinin elde edilebilmesi için besinlerin yakılması ve hücrenin kullanabileceği şekilde ATP enerjisi …
Devamını Okuİnce Bağırsakta Villuslar Olmasaydı Ne Olurdu Kısaca İnce bağırsakta villuslar bulunmasaydı sindirilen besinlerin kana karışmaz ve kana karışmadan doğrudan kalın bağırsağa ve oradan da anüs yoluyla vücuttan atılırdı. Bu nedenle vücut besin ihtiyacını karşılayamazdı. İnce bağırsakta villuslar olmayan bir vücut ihtiyacını karşılayamayacağı içi zaman içerisinde direncini kaybeder ve hayati önem …
Devamını OkuBesinlerin Vücudumuzda Enerji Sağlaması İçin Neden Küçük Parçalara Ayrılması Gerekir Besinlerin vücudumuzda enerji sağlayabilmesi için öncelikle küçük parçalara ayrılması gerekir. Bunun sebebi vücudumuzun bu besinleri daha kolay bir şekilde sindirebilmesi içindir. Bu sayede besinlerde bulunan hücre ve vitaminler daha kolay bir şekilde kana karışır.
Devamını OkuBesinler Vücudumuzda Enerjiye Dönüşene Kadar Nasıl Bir Yol İzler Besinler vücudumuzda enerjiye dönüşene kadar uzun bir yol izlerler. Bu yol ağızda başlar, besinler ilk olarak ağzımızda çiğneme yoluyla parçalanır ardından yemek borusu yoluyla mideye ulaşır. Besinler mideye geldiğinde kimyasal sindirim gerçekleşir ve besinler midede uğradıkları kimyasal sindirim sonucunda vücudumuzdaki hücrelerin …
Devamını OkuHücrelerin Besin Maddelerini Kullanabilmesi İçin Besinler Hangi Hale Dönüşmelidir Hücrelerin besin maddelerini kullanabilmesi için ‘’Polimer’’ halinde bulunan besin maddelerinin ‘’Monomer’’ haline gelmeleri gerekir. Bu sayede vücudumuzdaki hücreler besin maddelerini kullanabilirler.
Devamını OkuHayatı Tehdit Eden Sorunların Çözümünde Biyolojinin Katkıları Nelerdir? Kısaca Özetleyelim Hayatı Tehdit Eden Sorunlar Biyolojik hayat üzerinde etkiler yarattığından dolayı bu sorunların çözümü de yine Biyoloji’den faydalanılmaktadır. Örneğin; Küresel ısınma nedeniyle iklim değişikliği yaşanmış ve bunun en büyük etkisi buzulların erimesi olmuştur. Bu durum biyolojik yaşamış değişmesine neden olmuş ve …
Devamını OkuMemeliler Kaç Gruba Ayrılır Memeliler Kaça Ayrılır Geldik meşhur soruya; ”Memeliler Kaça Ayrılır” 🙂 Hababam Sınıfı filminden aklımıza kazınan bu sorunun cevabı: Memeliler üç gruba ayrılmaktadır. Bunlar; Keseli Memeliler Gagalı Memeliler Plasentalı Memeliler’dir.
Devamını Okuİnsan Kafasında Kaç Kemik Vardır İnsan Kafasında Kaç Adet Kemik Bulunmaktadır İnsan kafasında 29 tane kemik bulunmaktadır. Kafamız vücudumuzun en önemli bölgelerinden bir tanesi olduğundan dolayı yüce yaradan’ın insanı yaratırken kafamızı koruyan muazzam kemik yapısı yaratmıştır.
Devamını Oku